'DIT GEEFT HEEL VEEL KRACHT'
1 augustus 2019

Ruim 31 duizend euro werd er in de eerste week opgehaald voor de stichting Yvonne Terug op Hakken. En daarmee komt de stamceltherapie, die dit najaar in Moskou moet plaatsvinden, een stuk dichterbij. Voor Yvonne was het een bijzondere, soms zelfs bizarre week. 

Je bent nu ruim een week onderweg. Hoe heb je deze week beleefd? 
"Het was wel even schrikken om mijzelf overal tegen te komen. Maar het is echt overweldigend hoe lief en positief iedereen reageert. Dat had ik vooraf niet durven hopen."  

Wat is je het meeste bijgebleven van de eerste dagen? 
"Dat de hulp uit de meest onverwachte hoeken komt. En het lijkt wel alsof iedereen wil helpen. Zo zijn er al spontane acties geweest, zoals die van de Pepper. En toen ik een rondje over de kermis maakte, nou ja ik liep vooral te ploeteren met mijn zus aan mijn ene arm en mijn kruk aan de andere, waren er mensen die gewoon geld in mijn tas stopten. Echt bizar."

Je hebt nu al ruim 31 duizend euro opgehaald. Had je dat durven hopen?
"Nee dit had ik zeker niet verwacht. Maar het geeft wel weer extra kracht om er vol mee door te gaan.

Wat kunnen we nog verwachten de komende periode?
"Ik ben bezig met hele fijne vrienden om leuke acties neer te zetten.... Een ding waar ik nu al enorm naar uitkijk is de Hakken Fun Run, die als alles mee zit gaat plaatsvinden op 15 september. Voor de rest kan ik nog niks verklappen."